Canyon Team Vlaanderen vzw

Home

CTV Treffens 2022

CTV organiseert in 2022 minimaal twee canyontreffens.

Het eerste treffen is in de paasvakantie, en zal doorgaan in de Ain (Frankrijk). De exacte locatie moet nog nader bepaald worden. Afhankelijk van de meteorologische omstandigheden kan er uitgeweken worden naar de Ain of de Jura, en kan er eventueel gekozen worden voor een gîte in plaats van een camping. De prijs van het treffen zal ook op basis van deze beslissing bepaald worden.

Voor de opleiding Basic Canyoneer is er in 2022 de optie om de buitenlandstage te doen tijdens de maand april of in de maand juli. De cursisten hebben de keuze, maar slechts één van de twee buitenlandstages is in de prijs inbegrepen

Specifiek voor de opleiding Zelfstandig Canyoneer is er de optie om deel te nemen aan het treffen tijdens de paasvakantie waar ze onder begeleiding al enige ervaring in de canyon kunnen opdoen.

Het tweede treffen vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie, van 2 tot 9 juli 2022 in de Haute-Savoie. Dit treffen valt dus samen met de buitenlandstage van de opleidingen Basic, Zelfstandig en Advanced Canyoneer.

 

 

 

Opleiding Advanced Canyoneer 2022

Beste canyoneers,

De data van de opleidingen Advanced Canyoneer voor het opleidingsjaar 2022 zijn vastgelegd.

Om deel te nemen aan deze opleiding moet je minimaal opleidingsniveau 2 hebben bereikt. De praktische kennis van opleidingsniveau 2 moet vlot in de vinger zitten en zal worden getest via een toelatingsproef in Hasselt op zondag 20 februari 2022 om 12u.

De opleiding CTV Advanced Canyoneer bestaat uit 8 opleidingsdagen, die zullen doorgaan tijdens deze weekends

 • zaterdag 12 / zondag 13 maart 2022
 • zaterdag 23 / zondag 24 april 2022
 • zaterdag 14 / zondag 15 mei 2022
 • zaterdag 11 / zondag 12 juni 2022

De opleiding wordt afgerond met een buitenlandstage in de eerste week van juli.

Praktijkstage

 • Zaterdag 2 juli tot zaterdag 9 juli 2022: Praktijkstage in de Haute-Savoie (Fr)
  Verblijf op Camping Village Mont-Blanc l’Ecureuil (Sallanches – Passy, Frankrijk)

Inschrijven kan via deze link

 

Opleiding Zelfstandig Canyoneer 2022

Beste vrienden,

De data van de opleidingen Zelfstandig Canyoneer voor het opleidingsjaar 2022 zijn vastgelegd.

De opleiding Zelfstandig Canyoneer vangt aan met een introductie- en materiaalkennisavond op woensdag 23 februari 2022, die online of fysiek ter plaatse gevolgd kan worden. Vervolgens vinden er opleidingsdagen plaats op zondag 17 maart 2022 en zondag 27 maart 2022.

Specifiek voor de opleiding Zelfstandig Canyoneer is er in 2022 de optie om een ervaringsstage te doen tijdens de maand april. Dit is optioneel, de cursisten hebben de keuze om deel te nemen aan het treffen tijdens de paasvakantie waar ze onder begeleiding al enige ervaring in de canyon kunnen opdoen.

Na de paasvakantie zijn er nog drie opleidingsdagen: zondag 24 april 2022, zondag 15 mei 2022 en zondag 12 juni 2022. 

De daadwerkelijke buitenlandstage (het evaluatiemoment van de opleiding) is echter in juli. De buitenlandstage is in de prijs inbegrepen, de ervaringsstage in april is extra te betalen.

Inschrijven kan via deze link

 

Opleiding Basic Canyoneer 2022

Beste vrienden,

De data van de opleidingen Basic Canyoneer voor het opleidingsjaar 2022 zijn vastgelegd.

De opleiding Basic Canyoneer vangt aan met een introductie- en materiaalkennisavond op woensdag 23 februari 2022, die online of fysiek ter plaatse gevolgd kan worden. Vervolgens vinden er opleidingsdagen plaats op zondag 17 maart 2022 en zondag 27 maart 2022.

Specifiek voor de opleiding Basic Canyoneer is er in 2022 de optie om de buitenlandstage te doen tijdens de maand april of in de maand juli. De cursisten hebben de keuze, maar slechts één van de twee buitenlandstages is in de prijs inbegrepen.

 • Zondag 10 april tot zondag 17 april 2022: Praktijkstage in de Ain (Fr)
  Exacte locatie nog te bepalen
  of
 • Zaterdag 2 juli tot zaterdag 9 juli 2022: Praktijkstage in de Haute-Savoie (Fr)
  Verblijf op Camping Village Mont-Blanc l’Ecureuil (Sallanches – Passy, Frankrijk)

Inschrijven kan via deze link

Treffen Parc National des Écrins, Frankrijk (24 – 31 juli 2021)

Van 24 tot 31 juli 2021 organiseert CTV een treffen in de Écrins (Frankrijk).

De kostprijs voor het treffen is 100 euro p.p. zonder maaltijden.De optie Vol Pension wordt voorzien. Dan kan je genieten van ontbijt met warme drank, broodje voor s middags (zelf samen te stellen) en een uitgebreid avondmaal (zonder drank). Vanzelfsprekend zorgen alle deelnemers zelf voor hun eigen kampeermateriaal en canyoninguitrusting.
Inschrijven kan via deze pagina

Opleidingen ZC & AC 2021/2022

~~~~~~~~~~~~

De opleidingen voor 2022 staan open!

~~~~~~~~~~~~

 

In 2020 hebben we vanwege de corona-crisis geen opleiding Zelfstandig Canyoneer en Advanced Canyoneer kunnen geven met CTV. Jammer, maar helaas, maar het is nu eenmaal zo. Ondertussen heeft het bestuur de koppen bij elkaar gestoken (via videoconferentie, uiteraard) en zijn de nieuwe datums voor de opleidingen Zelfstandig Canyoneer en Advanced Canyoneer voor 2021 bekend gemaakt. Op de desbetreffende info-pagina vinden jullie de juiste data terug, onder de hoofding “planning”

De opleidingen bestaan uit een deel lesdagen in België (start eind februari, en loopt tot eind juni). Eind juli gaan we dan naar de Écrins voor een weekje buitenlandstage, waar de cursisten hun kennis in praktijk kunnen omzetten.

De opleiding “Basic Canyoneer” is ook dit jaar op aanvraag. Wij raden cursisten sterk aan om direct voor de opleiding Zelfstandig Canyoneer te gaan, maar als iemand toch liever de BC volgt dan kan dat… gelieve ons dat geval even te contacteren!

De inschrijvingen staan open, u kan zich nu reeds registreren. Vanzelfsprekend is het zo dat dit onder voorbehoud is, want we weten nu nog niet wat de corona-maatregelen in maart of april gaan inhouden. :-/

Canyoning met CTV

Canyoning met CTV in de Écrins

Techniekdag 13 juni 2020, Hasselt

Op zaterdag 13 juni organiseert CTV een tweede techniekdag in corona-tijden, op de buitenmuur van Hasselt, en dit onder strikte voorwaarden en COVID19 regels. Als gevolg daarvan is de capaciteit beperkt, en kan er enkel deelgenomen worden door op voorhand in te schrijven.

De kostprijs is 10 euro per deelnemer. Voor 13 juni zijn er slechts 12 plaatsen vrij. Als u wilt komen oefenen, gelieve dan zo snel mogelijk in te schrijven via https://wordpress.canyonteamvlaanderen.be/events/techniekdag-13-juni-2020-hasselt/

Het huishoudelijke reglement en de supplementaire corona maatregelen kan u op deze pagina downloaden: https://wordpress.canyonteamvlaanderen.be/extra/reglement-klimtoren/

Treffen Oostenrijk (27 juni tot 4 juli 2020)

Het kriebelt bij velen om nog eens op vakantie te kunnen, bij ons is dat zeker het geval.
Op voorwaarde dat we aan het eind van de maand juni het land uit mogen, willen we met CTV een klein treffen organiseren, waarbij we uiteraard bepaalde hygiëneregels zullen moeten respecteren.
In Oostenrijk hebben we voorlopig iets gevonden waar we terecht kunnen, dus concreet betekent dit dat we van 27 juni tot 4 juli 2020 een treffen organiseren in Imst in Oostenrijk (in plaats van de Haute Savoie zoals oorspronkelijk gepland). 
Omdat er momenteel een beperkt aantal personen mogen deelnemen aan een clubactiviteit, beperken we dit treffen tot maximaal 20 personen. Inschrijven kan via deze link. Graag ook aangeven of je de volpension formule wenst.
Vermits we momenteel niet veel meer informatie hebben gekregen over verdere versoepeling baseren we ons op de huidige regels en hopen dat we eind juni het land mogen verlaten. 

Reglement klimtoren Hasselt

CTV beheert de klimtoren gelegen aan de Gouverneur Verwilghensingel te Hasselt. Personen die gebruik willen maken van deze buitenmuur (klimtoren) moeten schriftelijk toestemming vragen aan Canyon Team Vlaanderen vzw (CTV) via mail op [email protected]

De kostprijs is 5 euro voor niet-KBF leden, 2.50 euro voor KBF-leden (geen lid van CTV), en gratis voor CTV-leden. De prijs is per persoon, per dag. De buitenmuur is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De code van het hangslot wordt via SMS meegedeeld na betaling op rekeningnummer BE58 0682 4599 7279 (BIC nummer : GKCCBEBB), tav Canyon Team Vlaanderen, met vermelding van uw naam én datum dat u gaat gebruikmaken van de buitenmuur.

De gebruikers van de buitenmuur onderwerpen zich aan het algemeen huishoudelijk reglement van CTV.

Het huishoudelijk reglement voor gebruik van de toren kan hier gedownload worden: CTV Huishoudelijk reglement Klimmuur – Versie 1

Ten gevolge van de coronacrisis is er een supplementair reglement, dat hier gedownload kan worden: CTV Supplementair reglement COVID – Versie 1