Canyon Team Vlaanderen vzw

Home

Overlijden Tristan B.

Tot onze spijt heeft Canyon Team Vlaanderen vzw net het overlijden vernomen van Tristan B, canyongids in Zwitserland, ten gevolge van een tragisch canyonongeluk. Tristan was reeds meerdere jaren lid van CTV en was een zéér ervaren canyoneer. Hij laat een vrouw en een jong kindje na. CTV wenst de familie en vrienden van Tristan veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. :’-(

 

Tristan

Tristan

Mount Expo wedstrijd: de winnaars…

Op 18 en 19 februari stond Canyon Team Vlaanderen op Mount Expo, dé bergsportbeurs van Vlaanderen. Twee dagen lang hebben we er vele tientallen geïnteresseerden over de vloer gehad en de nodige uitleg gegeven over canyoning en onze opleidingen.dav Een groot deel van de geinteresseerden heeft zich ter plaatse ingeschreven voor onze tombola waarbij een opleiding Basic Canyoneer tijdens het canyoningtreffen in de Ain in mei weggegeven werd.

We gaan jullie niet langer in spanning houden, De winnaars zijn ondertussen gekend, en de eerste prijs gaat naar Ellen Callaert. Proficiat, Ellen, jij wint een gratis volledig verzorgde opleiding Basic Canyoneer tijdens het canyoningtreffen in mei!

De tweede prijs was een sweater van CTV en die gaat naar Andy Degryse. De derde prijs was een t-shirt van CTV, en die prijs gaat naar Filip Raeymaekers. Andy en Filip, van harte gefeliciteerd!

Niet gewonnen? Niet getreurd! Je kan nog steeds deelnemen aan de opleiding (maar helaas niet gratis). Het volstaat om je in te schrijven via de activiteitenpagina

Twijfel je nog tussen de Basic en de Zelfstandig Canyoneer? Heb je toch nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@canyonteamvlaanderen.be, op kom op 15 maart naar de eerste lesavond van de opleidingen Basic/Zelfstandig Canyoneer (op voorhand inschrijven graag). De eerste les is puur theorie (materiaalkennis) maar telt ook als kennismakingsavond, om elkaar beter te leren kennen.

CTV op Mount Expo: Win een opleiding Basic Canyoneer

Banner Mount-Expo-website - 2.indd

Op 18 en 19 februari staat Canyon Team Vlaanderen op Mount Expo, dé bergsportbeurs van Vlaanderen. De ideale gelegenheid om een babbeltje te komen slaan met het bestuur en meer uitleg te krijgen over onze opleidingen. Kom zeker eens langs, want CTV geeft een opleiding Basic Canyoneer en andere mooie prijzen weg. Gewoon langskomen in Flanders Expo en ter plaatse deelnemen aan de wedstrijd.

En vergeet niet: je kunt je gratis e-ticket voor de Mount Expo klim- en bergsportbeurs op 18 en 19 februari online bestellen.

Techniekavond in Koekelberg op maandag 23 januari 2017

Elke oneven maandag van de maand, behalve in de schoolvakanties, opent één van de kelders van de Basiliek van Koekelberg haar deuren om te komen oefenen op de touwen of te jumaren in één van de torens (via de Speleoclub GS Redan).

Er zijn geen lesgevers aanwezig, maar je kan vrij komen oefenen en sowieso zijn er canyoneers aanwezig om zaken aan te vragen/samen te oefenen. Deze training start rond 19u30 en duurt tot ongeveer 22u30. Maar aangezien het een vrije training is, kan je uiteraard aankomen en vertrekken wanneer je wilt. Betalen is ter plaatse: 4 euro. Niet inschrijven via de site CTV – gewoon afkomen.

Locatie: In de Basiliek van Koekelberg op de linkerkant. De ingang is langs poort 7 van de Basiliek, daar waar het pad daalt. Parkeren kan aan de Basiliek zelf. Helm is verplicht!

Inschrijvingen voor opleiding Zelfstandig Canyoneer (2e reeks) & Advanced Canyoneer open

Zin om volgende zomer op eigen krachten canyons af te dalen? Kon je niet deelnemen aan de wintereditie van de opleiding Zelfstandig Canyoneermaar komen de data van de zomereditie jou wel uit? Of heb je al een cursus Zelfstandig Canyoneer gevolgd en wil je deelnemezonn aan de vervolgopleiding, de Advanced Canyoneer?

Schrijf je dan nu snel in… de opleidingen staan open, je kan je nu reeds aanmelden. Het kennismakinkgsmoment van de opleiding ZC gaat reeds door op 15 maart, en de bekwaamheidstest van de AC gaat door op 26 maart. Met andere woorden, niet zo enorm lang meer!

Hernieuwing lidmaatschap

Gelukkig nieuwjaar! Een nieuw jaar betekent goede voornemens, champagne drinken, vrienden en familie terug zien maar ook nieuw lidgeld betalekbf_ctvn voor CTV. Heb jij je lidmaatschap van CTV al verlengd? Zo neen, surf dan nu als de bliksem naar de site van KBF en kies voor de tofste canyonclub van het land (reeds meer dan 10 jaar!).

De voordelen van een lidmaatschap van CTV zijn de beste bergsportverzekering die je in Vlaanderen kan vinden, korting op opleidingen en evenementen van CTV, en toegang tot een internationaal netwerk van canyoneers. Word nu lid en ontdek de wondere wildwaterwereld van canyoning!

 

Techniekdagen Zelfstandig & Advanced Canyoneer

Heb je in het verleden een opleiding Zelfstandig Canyoneer of Advanced Canyoneer gevolgd, en wil je je kennis opfrissen, wat oefenen of sommige technieken nog wat verfijnen? Wil je jezelf nog eens challengen, zoals in de buitenlandstage vaak gebeurde? Heb je ergens nieuwe technieken gezien en wil je die uittesten alvorens ze “in het echt” te proberen?

Dan zijn de Techniekdagen Zelfstandig & Advanced Canyoneer iets voor jou! Een techniekdag bestaat uit op eigen basis oefenen met een paar monitoren waar je vragen aan kunt stellen. De technieken die geoefend worden zijn van een aangepast niveau.

Deze oefendagen gaan door op volgende data: