Canyon Team Vlaanderen vzw

Home

Techniekdag 13 juni 2020, Hasselt

Op zaterdag 13 juni organiseert CTV een tweede techniekdag in corona-tijden, op de buitenmuur van Hasselt, en dit onder strikte voorwaarden en COVID19 regels. Als gevolg daarvan is de capaciteit beperkt, en kan er enkel deelgenomen worden door op voorhand in te schrijven.

De kostprijs is 10 euro per deelnemer. Voor 13 juni zijn er slechts 12 plaatsen vrij. Als u wilt komen oefenen, gelieve dan zo snel mogelijk in te schrijven via http://wordpress.canyonteamvlaanderen.be/events/techniekdag-13-juni-2020-hasselt/

Het huishoudelijke reglement en de supplementaire corona maatregelen kan u op deze pagina downloaden: http://wordpress.canyonteamvlaanderen.be/extra/reglement-klimtoren/

Treffen Oostenrijk (27 juni tot 4 juli 2020)

Het kriebelt bij velen om nog eens op vakantie te kunnen, bij ons is dat zeker het geval.
Op voorwaarde dat we aan het eind van de maand juni het land uit mogen, willen we met CTV een klein treffen organiseren, waarbij we uiteraard bepaalde hygiëneregels zullen moeten respecteren.
In Oostenrijk hebben we voorlopig iets gevonden waar we terecht kunnen, dus concreet betekent dit dat we van 27 juni tot 4 juli 2020 een treffen organiseren in Imst in Oostenrijk (in plaats van de Haute Savoie zoals oorspronkelijk gepland). 
Omdat er momenteel een beperkt aantal personen mogen deelnemen aan een clubactiviteit, beperken we dit treffen tot maximaal 20 personen. Inschrijven kan via deze link. Graag ook aangeven of je de volpension formule wenst.
Vermits we momenteel niet veel meer informatie hebben gekregen over verdere versoepeling baseren we ons op de huidige regels en hopen dat we eind juni het land mogen verlaten. 

Reglement klimtoren Hasselt

CTV beheert de klimtoren gelegen aan de Gouverneur Verwilghensingel te Hasselt. Personen die gebruik willen maken van deze buitenmuur (klimtoren) moeten schriftelijk toestemming vragen aan Canyon Team Vlaanderen vzw (CTV) via mail op [email protected]

De gebruikers van de buitenmuur onderwerpen zich aan het algemeen huishoudelijk reglement van CTV.

Het huishoudelijk reglement voor gebruik van de toren kan hier gedownload worden: CTV Huishoudelijk reglement Klimmuur – Versie 1

Ten gevolge van de coronacrisis is er een supplementair reglement, dat hier gedownload kan worden: CTV Supplementair reglement COVID – Versie 1

Techniekdag 24 mei 2020, Hasselt

Op zondag 24 mei organiseert CTV een eerste techniekdag in corona-tijden, op de buitenmuur van Hasselt, en dit onder strikte voorwaarden en COVID19 regels. Als gevolg daarvan is de capaciteit beperkt, en kan er enkel deelgenomen worden door op voorhand in te schrijven.

De kostprijs is 10 euro per deelnemer. Voor zondag a.s. zijn er slechts 10 plaatsen vrij, en deze gaan in eerste instantie naar de lesgevers en Advanced Canyoneers. Als u wilt komen oefenen, gelieve dan een mailtje te sturen naar [email protected] met als onderwerp “CTV techniekdag 24/05/2020”.

Deze techniekdag dient ook om de veiligheidsregels te toetsen en op punt te stellen.

 

Corona update

Beste canyoneers,
Net zoals vele andere sportverenigingen zien wij ons ook genoodzaakt om een aantal evenementen te annuleren tgv de corona-crisis. De vrije techniekdag op 22 maart en de ZC opleidingsdag op 29 maart gaan alvast niet door.
Opleidingsdagen verder in het jaar zullen we bekijken zodra de tijd er rijp voor is. Op dit ogenblik kunnen we daar geen enkele garantie over geven, helaas.

 

Vrije techniekdag / oefendag voor GTE op zaterdag 1 februari 2020

Op zondag 2 februari organiseert CTV een GTE (toelatingsproef) voor de VTS opleiding “initiator canyoning”. Op *zaterdag 1 februari*, dus de dag vóór de GTE, heb je de (unieke!) kans om je technieken nog een laatste keer te komen oefenen op het parcours van de GTE op de klimmuur in Hasselt. Breng je eigen materiaal mee en kom een paar uurtjes in de touwen hangen op zaterdag 1 februari!
 
Of ben je Zelfstandig Canyoneer en wil je je technieken nog even opfrissen voor de start van het sezoen?
 
Wat ook je drijfveer is, je bent steeds welkom op de vrije techniekdag van CTV op zaterdag 1 februari.

Opleiding Zelfstandig Canyoneer / Advanced Canyoneer 2020

Heb je zin om volgende zomer volledig zelfstandig canyons af te kunnen dalen? Geen gids, enkel jij en je vrienden! Schrijf je nu in voor de opleiding zelfstandig canyoneer bij CTV en wordt vertrouwd gemaakt met de nodige technieken om canyons van een beperkt niveau autonoom af te dalen! 5 opleidingsdagen in België, en 1 week praktijkstage in Frankrijk.

Ben je al een stapje verder, en wil je doorgroeien naar canyons van niveau 6.6.V? Bekijk dan zeker de opleiding Advanced Canyoneer eens!

Inschrijven is nu reeds mogelijk. Praktische info staat op de respectievelijke evenementenpagina’s of kan je verkrijgen via [email protected] (of telefonisch op 0497571752).

Vrije techniekdag op 12 januari 2020

Ben je Zelfstandig Canyoneer en wil je je technieken nog even opfrissen voor de start van het sezoen? Of ben je Zelfstandig Canyoneer en wil je wat oefenen voor de ingangsproef voor de Advanced Canyoneer? Of wil je komen oefenen voor de GTE?

Wat ook je drijfveer is, je bent steeds welkom op de vrije techniekdag van CTV op zondag 12 januari! Breng je eigen materiaal mee en kom een paar uurtjes in de touwen hangen aan de klimmuur in Hasselt.

Locatie: Buitenklimmuur Hasselt, Gouverneur Verwilghensingel, 3500 Hasselt (naast de parking van de Japanse Tuin)

Algemene Vergadering 16 oktober: nieuwe locatie

De Algemene Vergadering van woensdag 16 oktober 2019 zal plaatsvinden op een andere locatie: Zaal ’t Parkske: Edegemsestraat 26, 2640 Mortsel.

Het Huis van de Sport heeft definitief zijn deuren gesloten op 29/05/2019. De locatie in de Boomgaardstraat wordt vanaf heden uitsluitend nog verhuurd aan provinciale diensten en huurder van kantoren in het gebouw. Bijgevolg hebben we een andere locatie moeten zoeken. Onze excuses voor de laattijdige waarschuwing.

wijziging

Monitorendag en Clubfeest op 27 oktober

Op zondag 27 oktober 2019 organiseert CTV haar jaarlijks clubfeest! Dit is uiteraard bij uitstek een moment om gezellig samen te zijn en bij te praten, maar het is ook het moment bij uitstek om informatie te krijgen over Canyon Team Vlaanderen en onze opleidingen en treffens. Het is dus niet enkel een feestje voor clubleden, maar ook voor alle geinteresseerden die meer willen weten over onze club.

Voormiddag houden we onze jaarlijkse monitorendag, waar we brainstormen over de opleidingen en treffens, en een aantal nieuwe technieken uitproberen.

In de namiddag (vanaf 14u) is het grote publiek dan welkom in Merksem, voor een gezellig samenzijn en meer uitleg over ons aanbod. Van 16u00 tot 18u00 voorzien we spaghetti, en de avond sluiten we af met een spelletjesavond.

Voor de kindjes wordt er een springkasteel voorzien (tussen 14u00 en 19u00).

Om praktische redenen vragen we jullie om vooraf in te schrijven, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Het clubfeest kost 5 euro, en in ruil krijg je een drankje en een maaltijd. Als je in 2019 een opleiding Basic, Zelfstandig of Advanced Canyoneer gevolgd hebt, mag je gratis naar het clubfeest komen (wel even inschrijven aub).

Inschrijven kan via de activiteitenpagina van het clubfeest.