Canyon Team Vlaanderen vzw

Home

Corona update

Beste canyoneers,
Net zoals vele andere sportverenigingen zien wij ons ook genoodzaakt om een aantal evenementen te annuleren tgv de corona-crisis. De vrije techniekdag op 22 maart en de ZC opleidingsdag op 29 maart gaan alvast niet door.
Opleidingsdagen verder in het jaar zullen we bekijken zodra de tijd er rijp voor is. Op dit ogenblik kunnen we daar geen enkele garantie over geven, helaas.

 

Vrije techniekdag / oefendag voor GTE op zaterdag 1 februari 2020

Op zondag 2 februari organiseert CTV een GTE (toelatingsproef) voor de VTS opleiding “initiator canyoning”. Op *zaterdag 1 februari*, dus de dag vóór de GTE, heb je de (unieke!) kans om je technieken nog een laatste keer te komen oefenen op het parcours van de GTE op de klimmuur in Hasselt. Breng je eigen materiaal mee en kom een paar uurtjes in de touwen hangen op zaterdag 1 februari!
 
Of ben je Zelfstandig Canyoneer en wil je je technieken nog even opfrissen voor de start van het sezoen?
 
Wat ook je drijfveer is, je bent steeds welkom op de vrije techniekdag van CTV op zaterdag 1 februari.

Opleiding Zelfstandig Canyoneer / Advanced Canyoneer 2020

Heb je zin om volgende zomer volledig zelfstandig canyons af te kunnen dalen? Geen gids, enkel jij en je vrienden! Schrijf je nu in voor de opleiding zelfstandig canyoneer bij CTV en wordt vertrouwd gemaakt met de nodige technieken om canyons van een beperkt niveau autonoom af te dalen! 5 opleidingsdagen in België, en 1 week praktijkstage in Frankrijk.

Ben je al een stapje verder, en wil je doorgroeien naar canyons van niveau 6.6.V? Bekijk dan zeker de opleiding Advanced Canyoneer eens!

Inschrijven is nu reeds mogelijk. Praktische info staat op de respectievelijke evenementenpagina’s of kan je verkrijgen via [email protected] (of telefonisch op 0497571752).

Vrije techniekdag op 12 januari 2020

Ben je Zelfstandig Canyoneer en wil je je technieken nog even opfrissen voor de start van het sezoen? Of ben je Zelfstandig Canyoneer en wil je wat oefenen voor de ingangsproef voor de Advanced Canyoneer? Of wil je komen oefenen voor de GTE?

Wat ook je drijfveer is, je bent steeds welkom op de vrije techniekdag van CTV op zondag 12 januari! Breng je eigen materiaal mee en kom een paar uurtjes in de touwen hangen aan de klimmuur in Hasselt.

Locatie: Buitenklimmuur Hasselt, Gouverneur Verwilghensingel, 3500 Hasselt (naast de parking van de Japanse Tuin)

Algemene Vergadering 16 oktober: nieuwe locatie

De Algemene Vergadering van woensdag 16 oktober 2019 zal plaatsvinden op een andere locatie: Zaal ’t Parkske: Edegemsestraat 26, 2640 Mortsel.

Het Huis van de Sport heeft definitief zijn deuren gesloten op 29/05/2019. De locatie in de Boomgaardstraat wordt vanaf heden uitsluitend nog verhuurd aan provinciale diensten en huurder van kantoren in het gebouw. Bijgevolg hebben we een andere locatie moeten zoeken. Onze excuses voor de laattijdige waarschuwing.

wijziging

Monitorendag en Clubfeest op 27 oktober

Op zondag 27 oktober 2019 organiseert CTV haar jaarlijks clubfeest! Dit is uiteraard bij uitstek een moment om gezellig samen te zijn en bij te praten, maar het is ook het moment bij uitstek om informatie te krijgen over Canyon Team Vlaanderen en onze opleidingen en treffens. Het is dus niet enkel een feestje voor clubleden, maar ook voor alle geinteresseerden die meer willen weten over onze club.

Voormiddag houden we onze jaarlijkse monitorendag, waar we brainstormen over de opleidingen en treffens, en een aantal nieuwe technieken uitproberen.

In de namiddag (vanaf 14u) is het grote publiek dan welkom in Merksem, voor een gezellig samenzijn en meer uitleg over ons aanbod. Van 16u00 tot 18u00 voorzien we spaghetti, en de avond sluiten we af met een spelletjesavond.

Voor de kindjes wordt er een springkasteel voorzien (tussen 14u00 en 19u00).

Om praktische redenen vragen we jullie om vooraf in te schrijven, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Het clubfeest kost 5 euro, en in ruil krijg je een drankje en een maaltijd. Als je in 2019 een opleiding Basic, Zelfstandig of Advanced Canyoneer gevolgd hebt, mag je gratis naar het clubfeest komen (wel even inschrijven aub).

Inschrijven kan via de activiteitenpagina van het clubfeest.

GTE op 9 november 2019 te Hasselt

Op 9 november 2019 organiseert KBF/CTV opnieuw een GTE Canyoning, aan de klimmuur te Hasselt. De GTE start om 10u00 stipt.

De Gemeenschappelijke Technische Eindproef, of kortweg GTE is de toelatingsproef om te mogen starten aan de VTS opleiding Initiator Canyoning. De VTS of Vlaamse Trainersschool is de organisatie die in Vlaanderen instaat voor sportkaderopleiding, d.w.z. die voor de verschillende sporttakken Initiators, Instructeurs en Trainers opleidt en door de overheid erkende diploma’s geeft.

De inschrijvingen voor de GTE verlopen via de site van KBF: https://leden.klimenbergsportfederatie.be/stages/gte-initiator-canyoning/inschrijven

Deze testen zullen je technische bagage testen om te kijken of je in staat bent de opleiding initiator canyoning tot een goed einde te brengen. Deze proeven nemen we sinds enkele jaren af op een touwenparcours in België. In grote lijnen word je getest op je vorderingstechnieken op touw en op je basiskennis van het installeren. Klik hier om meer informatie over de inhoud van de GTE te lezen: https://www.klimenbergsportfederatie.be/kaderopleidingen-bijscholingen/gte-initiator-canyoning

De inhoud en de lesdata van de opleiding initiator canyoning vind je hier terug: https://www.klimenbergsportfederatie.be/kaderopleidingen-bijscholingen/initiator-canyoning-

 

Algemene Vergadering van Canyon Team Vlaanderen vzw op 16 oktober 2019

De raad van bestuur van Canyon Team Vlaanderen (CTV) vzw, met ondernemingsnummer 0885.091.940, nodigt de effectieve leden van Canyon Team Vlaanderen vzw hartelijk uit om de Algemene Vergadering van Canyon Team Vlaanderen vzw bij te wonen. Deze zal worden gehouden op woensdag 16 oktober 2019. Teneinde voor een vlotte start van de vergadering te zorgen, worden de effectieve leden verzocht om 20u00 stipt aanwezig te zijn.

AGENDA:
1. Verslag van AV 2018 en van jaarrekening voorstellen en goedkeuren
2. Einde mandaat bestuursleden en verkiezing bestuursleden
3. Voorstelling treffens en opleidingen 2019-2020, budgettering
4. Mededeling datum AV 2020
5. Varia

Locatie: Zaal ’t Parkske: Edegemsestraat 26, 2640 Mortsel.

Het einde van de vergadering is voorzien om 22u25.

De effectieve leden worden slechts toegelaten op de Algemene vergadering indien zij ten laatste op 9 oktober 2019 (één week vóór de algemene vergadering) per mail of brief één van de bestuursleden hebben ingelicht over hun aanwezigheid en bovendien vermelden zij ook de volmacht die men heeft verkregen.

Toegetreden leden zijn welkom om de vergadering bij te wonen, maar zij hebben geen inbreng of stemrecht. Zij dienen zich eveneens aan te melden via mail of brief, net zoals de vaste leden.

De AV is openbaar. Leden van het publiek (geen lid van CTV vzw) mogen de vergadering echter enkel in stilte bijwonen. Ook zij dienen zich op voorhand aan te melden.

Stemmen per volmacht: De effectieve leden kunnen zich op de vergadering door een volmachthouder laten vertegenwoordigen. Origineel ondertekende volmachten moeten worden ingescand en ten laatste op 9 oktober 2019 per mail worden terug gezonden naar één van de bestuursleden. Volmachten die nadien aankomen tellen niet mee; dit betreft een verloren stem.

Met vriendelijke groet,

Daniel Buvens
Voorzitter CTV vzw

 

 

Wildwaterzwemmen op zaterdag 14 september 2019

Een wildwaterstage is de ideale mogelijkheid om in veilige omstandigheden de kracht van water te leren kennen en je eigen grenzen hierin af te tasten.In een artificiële waterloop wordt letterlijk ‘wild water’ gecreëerd met behulp van pompen.Vooral kayakers trainen in deze bassins maar ook voor canyoneers is dit een superinteressante training.Een parcours kunnen volgen, over of uit een stroming geraken, een ploeglid redden in het water of van langs de kant, jezelf van je touw bevrijden, … het zijn allemaal zaken die in een canyon levensnoodzakelijk kunnen blijken.

Wildwaterzwemmen is bovendien en vooral ook een heel plezante, uitdagende en inspannende activiteit! Na het succes van onze vorige wildwaterstages hebben we terug met een aantal canyon-monitoren een volgende wildwaterstage voorbereid.

Snel inschrijven via deze pagina is de boodschap!

Laatste kans om in te schrijven voor de opleiding Zelfstandig canyoneer!

Laatste kans om in te schrijven voor de opleiding Zelfstandig canyoneer!
 
Deze opleiding start op woensdag 20 februari met de theorie- en introductieavond: uitleg over materiaal en kennismaking tussen deelnemers en lesgevers. Inschrijven kan deze week nog, daarna gaat het inschrijvingsformulier op slot..