Header

Beste wensen voor 2016

Welkom bij de eerste nieuwsbrief van het jaar 2016, CTV wenst iedereen een gelukkig, gezond en vooral sportief jaar vol nieuwe canyon (en andere) avonturen zitten.

Het jaar 2016 is een veelbelovend jaar waar veel nieuwe dingen te gebeuren staan voor de club. Allereerst hebben we een nieuw bestuur dat zich, net als het oude bestuur, de volle 100% voor de club wil inzetten.

In 2016 organiseert CTV opnieuw een opleiding Basic Canyoneer en een opleiding Zelfstandig Canyoneer. Daarnaast hebben we ook een gloednieuwe canyontechnische opleiding, met name de "Advanced canyoneer", waarin je je technieken volledig op punt leert stellen.

Tot slot organiseren we dit jaar een aantal GTE's, telkens vooraf gegaan door enkele voorbereidingsdagen om de slaagkansen te verhogen. De data worden zsm op de site gezet. Indien er voldoende geslaagden zijn, organiseert CTV eind 2016 een volgende VTS-opleiding initiator in de canyoning. Meer over deze verschillende opleidingen vind je terug op onze website.

Canyontreffen in de Ain

KBF lidgeld al betaald?

De activiteiten van Canyon Team Vlaanderen zijn toegankelijk voor alle KBF-leden. Als lid van CTV krijg je bovendien korting op opleidingen en evenementen zoals het wildwaterzwemmen

Als CTV-lid geniet je eveneens van alle voordelen van het KBF-lidmaatschap zoals bijvoorbeeld een van de beste all-round bergsport verzekeringen die je op de markt kan vinden. Voor meer info hierover lees de voordelen van het KBF lidmaatschap en de uitleg ivm de KBF verzekering op de site van KBF.

Lidgeld voor 2016 nog niet betaald? Snel in orde brengen dan!

Opleidingen

Met het nieuwe jaar zullen ook onze opleidingen van start gaan. De opleiding Zelfstandig Canyoneer begint met een infoavond op 23 maart 2016. Deze opleiding richt zich op de beginner die volledig op zichzelf zou willen cayonen. 

Naast de gekende waarden is er ook de nieuwe opleiding "Advanced canyoneer". Het doel van deze opleiding is om canyoneers met alvast enige ervaring voldoende bagage mee te geven om canyons te trotseren met enige moeilijkheidsgraad (tot Frans niveau 5.5.IV). Om deze canyons tot een succesvol einde te brengen zal men in deze opleiding leren omgaan met gespecialiseerde technieken voor grote verticalen en om te gaan met hevige debieten. Omdat het in dit soort canyons ook vaker kan misgaan worden daarnaast ook gevorderde reddingstechieken en metereologie aangeleerd, samen met enkele EHBO-uitbreidingen (bv: overnachten in canyons).

Meer informatie over deze opleidingen vind je terug op onze website. Uiteraard gaan in 2016 onze tweewekelijkse techniekavonden in Koekelberg nog steeds door! De planning vind je terug op onze website.

Naast de verschillende kernopleidingen zullen er dit jaar natuurlijk ook een opleiding "wildwaterzwemmen" en "De grote sprong" doorgaan. Deze worden nog gepland verderop in het jaar. Op de site vind je alvast wat uitleg over de editie van vorig jaar...

Treffens 2016

Naast de verschillende opleidingen staan volgende treffens alvast op de agenda:

• Ovifat (BE): 23/01 - 24/01

• Corsica (FR): 26/03 - 01/04

• Alpes-Maritimes: 02/04 - 09/04

Dit zullen niet de enige treffens zijn van het jaar 2016. Het klassieke treffen in Ticino (augustus-september) zal binnenkort bij op de agenda verschijnen. 

Bovendien vindt van 17 tot 24 september het RIC plaats in de Azoren. CTV gaat alvast met een aantal deelnemers. U toch ook? Hou ook zeker onze Facebook pagina of Twitter feed in de gaten voor meer info...

Ken je de canyons in deze streken al van buiten en zou je graag met CTV op treffen gaan in een ander canyongebied? Aarzel dan zeker niet om ons te mailen! We helpen jou graag verder bij de organisatie van een treffen. Op deze manier kan ook jij je steentje bijdragen aan de club.